Städning, amning, egen tid?

Att vara mamma är verkligen ett heltidsjobb, någonting man kanske inte trodde innan när man gick och längtade på att underverket skulle titta ut ur magen och mina rara vänner sa till mig att jag skulle ta det lungt, lata mig, ta långa bad osv. Då gjorde man ju saker för att man ville att tiden skulle gå fort, nu vill man tvärt om ?
Aldrig är man nöjd!

Jag känner mig låst när det kommer till amningen. Det är jobbigt att det bara är jag som kan ge mat och trösta Thea när hon är hungrig. Inatt så låg hon vaken i säkert 2,5 timma och åt, vilade, åt, bajsade, åt igen, rapade, åt lite till, gnällde, åt. . . Ville lägga henne ner bredvid mig och försöka ge henne nappen, men då gnällde hon ännu mer :( Att det tar en timma eller en och en halv gör mig ingenting, men när hon låg och gnällde 2,5 timmar, det blev jobbigt.

Så vaknar Rickard till för att hon gnäller och undrar varför jag inte ger henne bröstet? ! ? Hallå... Hon har legat vid bröstet hur länge som helst, hon borde somna snart ?

Nu känns det bättre igen, men inatt var det jobbigt. Sötrumpan ligger i sin vagn och sussar så sött och pappa är ute på äventyr med Farfar och Farbror, farbrors bil hade visst gått sönder.

Att vila och ta det lungt när Thea gör det är lättare sagt än gjort... Jag får panik när det är stökigt i lägenheten och det är saker högt och lågt som borde göras, men ingen gör dom? Så sedan hon somnade kl12 så har jag sprungit runt som en galning och städat, diskat, dammsugit, tvättat, skurat toaletten, dammat, gjort rent kattlådan, bäddat. . . Nu är det rent och fint hemma igen! *skönt*

Nästa maskin med tvätt är nu redo att hängas upp, lillfisen bajsade ju ner hela sin mamma och sig själv förut. Hon har fått blöjexem så jag hade henne en stund utan blöja vilket resulterade i 3st smutsiga handdukar och en smutsig t-shirt! Sen blev det snällt på med en blöja igen.


Kommentarer
Postat av: ida

Åh vad härligt att höra, vi kör också på Mölndal :-) Ja verkligen super modigt, inget jag skulle våga göra faktiskt ^^ Hon är verkligen super söt eran lilla tjej. Det är visst inte en dans på rosor att vara mamma, men det positiva väger upp det negativa såklart. kram på er

2010-06-12 @ 14:27:14
URL: http://gbgida.blogg.se/
Postat av: -Malin

Du sätter verkligen ord på sanningen :)

Det är så sant Sarah. Vänta bara tills de vägrar somna. Ella har vart vaken sen 8. Vaknade för en timma sen. Låter hemskt, men nu önskar jag hon sover några timmar, fast jag saknar henne redan, trots att hon bara ligger i vagnen några meter bort. Balansgång!

2010-06-12 @ 15:14:56
URL: http://malinandrenhogrell.blogg.se/
Postat av: -Malin

Hon somnade såklart för en timma sedan, inte vaknade ;)

2010-06-12 @ 15:15:39
URL: http://malinandrenhogrell.blogg.se/
Postat av: maya

inte lätt att vara mamma alltid=) men jag tror att det blir bättre med tiden...jo katter alltså, de e som dem e

2010-06-12 @ 15:17:51
URL: http://mayahataichanok.blogg.se/
Postat av: Haaanna

Du är duktig hjärtat !! <3 <3

2010-06-12 @ 20:32:26
URL: http://aupairinusa.blogg.se/
Postat av: Mamma

Moahahaha=) <3<3<3

2010-06-12 @ 21:01:27
URL: http://www.beutyangels.se
Postat av: petra

minns hur det var i början! eije kunde ligga och äta i två timmar och vakna 3-4 ggr/natt , jag var helt slut! jag trodde aldrig det skulle bli bättre, fast alla sa att det skulle bli det. och det blev det ju!

jag kände också sådär med maten, och jag hade knappt någon mat att ge. har du bra med mat?jag får också panik när det ser ut som skit här hemma, men det får lov att vara det lite oftare nu. finns viktigare saker än att städa :)

2010-06-13 @ 13:26:56
URL: http://livetmedeije.blogg.se/
Postat av: Malin

Ställ inte för höga krav på städningen, låt den vara. Är det någon som klagar över att det är skitet så be dem städa!! Vila och ta det lugnt medan du kan, du orkar inte hur länge som helst annars. Kram på er.

2010-06-14 @ 11:43:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback