Mage eller rygg?

Orolig mamma som man är... Har ju fastnat i mitt bakhuvud att man inte får lov att lägga barnen för att sova på mage, för att detta ökar risken för plötslig spädbarnsdöd... Men om mitt barn sover bäst på mage då? . . .

Det är bara jag som kan besluta vad som är bäst för mig och mitt barn. Men Thea sover ju så himla duktigt när hon sover på magen, när hon ligger på ryggen eller på sidan så gör hon sånna ryck i sömnen att hon vaknar till utav detta.

Finns ju andningslarm att köpa... Men att lägga runt 1000:- /1500:- för något som man kanske egentligen inte behöver? ... Det känns inte så väldigt lockande, sedan finns det ju begagnade på nätet, men frågan är vilket skick man får det i då?

Höromnatten lät jag henne sova på magen, då sov hon mellan 23-05, natten innan det sov hon mellan 21-04. Hon sover längre stunder när jag låter henne ligga på magen. Igår natt vaknade hon 02, 04, 06.30... Inatt har hon också sovit jätte dåligt och vaknat till var och varannan timme :/

Pratade med min BVC sköterska som rekommenderade att låta henne sova på ryggen/ sidan men att jag bonar om henne, rullar handdukar vid sidan om henne. Då kanske hon inte rycker lika mycket och väcker sig själv och på så vis sover lite bättre. Hon tyckte inte att jag skulle låta henne ligga på mage, men... Det är ju upp till mig.

Det är svårt. Väldigt svårt.
Kommentarer
Postat av: maya

jag hade nog lagt lite pengar på det där andningslarmet du skriver om, läste om en mamma som va orolig för sitt barn på samma sätt. jag vill inte skrämma upp dig men larmet räddade livet på hennes unge i vilket fall. sen när Thea inte behöver använda den mer kan ni alltid sälja den.

2010-07-16 @ 12:19:36
URL: http://mayahataichanok.blogg.se/
Postat av: ida

åh går det verkligen över? jag vill att dagarna ska flyga förbi nu så att det ska bli bättre.. men idag kändes det väl kanske lite lite bättre iallafall, måste vara super noga med att han tar rätt, han har lätt för att tappa greppet och hamnar då på bara vårtan, aj aj aj. så då får vi göra om, igen och igen :Phm vad svårt.. William sover jämt på sidan än så länge, ibland på rygg. när han har råkat rullat över på magen så får han panik och vet inte alls vad han ska göra :P

2010-07-16 @ 13:14:56
URL: http://gbgida.blogg.se/
Postat av: Mamma

Lita på DIN inre känsla<3

Postat av: Mikaela

Håller med din mamma, du vet vad som är bäst för ditt barn. Har också blivit rådd till att köpa en sådan, men kommer inte att göra det. Testa dig fram med varma kuddar runt henne!:)

2010-07-19 @ 12:19:54
Postat av: Malin & Oliver

Oliver har alltid sovit på mage. Han var helt hysterisk när vi la honom på rygg och han sov, som du säger att Thea gör, mycket bättre på mage! Därför lät vi honom sova på mage... Det var ju bättre för honom. Man känner sitt barn bäst själv, och måste lita på det man tror är bäst för sitt eget barn. Ingen annan än du kan säga vad som är rätt och fel för just ditt barn. :)

2010-07-20 @ 13:26:49
URL: http://malinhellnerottosson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback